Дарителска акция на #Хващамгората

Благотворителна инициатива за даряване на употребявани дрехи, обувки, домакински съдове, детски играчки и пособия в полза на бежанските центрове в България се проведе на 03 и 04 Юни 2017

Участвай в следващи кампании

В очакване на летните дни е време да се освободим от ненужните вещи, които трупаме. Най-често правим това като ги оставяме в пакети до контейнерите за смет, защото смятаме, че по този начин нуждаещите се ще ги намерят. Но, благодарение на скитниците, те се озовават в гората, както и по тротоарите, но не и където ще бъдат употребени по предназначение. Ето защо, тези, които се включихме в кампанията за почистването на гората, решихме да организираме благотворителна акция, която да е естествено продължение на каузата, която подкрепяме. Нека прочистим гардеробите и домовете си и да бъдем полезни на тези, които имат повече нужда от нас. Екипите на #Хващамгората и Съвет на жените бежанки в България благодарят на всички, които се включиха в дарителската акция и които приемат доброволчеството като лична кауза.

Дарителската акция се проведе на 3 и 4 Юни 2017

Ацията се осъществи в часовете между 10.30ч. и 11.30ч. на 3 и 4 Юни 2017 пред Софийска Духовна Семинария, Лозенец, София. Благодарим на всички, които се включиха и дариха свои вещи в полза на бежанските центрове в България

Кампанията се проведе съвместно със Съвет на жените бежанки в България

Всички дарени вещи бяха разпределени според необходимостите на бежанските центрове в България под надзора на Съвет на жените бежанки в България, а останалите дарения бяха пренасочени към хора без подслон, пенсионери, социално слаби семейства – Сдружение Костови.БГ, Християнски център за зависими “Рето-Надежда” и Фондация “Нашите недоносени деца”

Към сайта

Какво дарихте?

Всички дарени вещи бяха чисти, годни за употреба и в добро състояние. Благодарим ви, че опаковахте даренията си в чували, пликове и кашони, придружени с надписи, указващи съдържанието им.

Играчки за деца

Всякакви детски играчки за всички възрасти.

Бебешки пособия

Детски колички, столчета за хранене, проходилки, кошарки и др.

Домакинска посуда

Чаши, чинии, тенджери, тигани, прибори и др.

Дрехи

Всякакви дрехи, независимо от пол и възраст.

Обувки

Всякакви обувки, независимо от пол и възраст.

Спално бельо

Спални комплекти, чаршафи, калъфки за възглавници и одеала.

По случай Световния ден на бежанците на 20 Юни 2017, екипът на #Хващамгората бе поканен да получи благодарствена грамота от Съвет на жените бежанки в България.

Специален гост на събитието бе г-н Льо Рут – представител за България на Регионалното Представителство на ВКБООН за Централна Европа.

Виж грамотата

Гaлерия от дарителската акция на #Хващамгората

Разгледай снимки от дарителската акция на 03 и 04 Юни 2017

Искам да получавам известия за предстоящи кампании на #Хващамгората